CDA-Zaanstad

5 oktober 2010

Tweederde voor, eenderde tegen. Het CDA-congres was wel eens eensgezinder. Sterker; de christen-democraten waren nog nooit zo verdeeld. CDA-bijeenkomsten worden over het algemeen bezocht door klapvee, dat trouw de partijleiding volgt. Behalve dit keer dus. Het lijkt me een teken van vooruitgang.
De meeste Noord-Hollandse afdelingen waren voor een samenwerkingsverband met de PVV. De Zaanse tak niet. Het CDA-Zaanstad voelde in meerderheid weinig voor een gedoogcoalitie met een racistische partij.
Dat het zover zou komen, tekende zich vorige maand al af. Op een internetpetitie tegen regeringsdeelname onder de huidige condities prijkten de namen van de tegenwoordige en vorige Zaanse fractievoorzitter. De naam van de voormalige lokale partijvoorzitter. En de naam van een oud-raadslid uit Zaanstad. De naam van de vorige CDA-wethouder ontbrak, maar dat kan komen omdat die volgend jaar de Provinciale Staten hoopt binnen te stappen. En dan kun je niet voorzichtig genoeg zijn.
Desondanks; ik ben trots op het plaatselijke CDA. Misschien is de partij van Verhagen wel de meest overbodige partij in de Nederlandse politiek, maar de Zaanse afdeling liet dit keer weer even zien dat er een ruggengraat aanwezig was.
Chapeau, om met Camiel Eurlings te spreken. Die het zelf helaas wel ontbrak aan karakter. Maar ja, da’s dan ook geen Zaankanter.

Tot slot een plaatje uit de tijd dat de politiek nog overzichtelijk was:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *