Gemeentehuis

Tijdens de laatste nieuwjaarsreceptie kondigde burgemeester Geke Faber aan dat dit toch echt de allerlaatste nieuwjaarsreceptie in het Bannehof was. En misschien krijgt ze daarin nog gelijk ook. Maar mocht ze bedoelen dat de jaarwisseling 2010-’11 gevierd gaat worden in het nieuwe, te Zaandam verrezen stadhuis; no way.

Vanochtend ben ik weer eens langs de fantasie van Sjoerd Soeters gelopen. En opnieuw viel op dat er nog wel wat losse eindjes zijn vast te knopen voordat Geke haar stadspaleis kan betrekken. NS Poort, de bouwer van dit groene pand, heeft er een zooitje van gemaakt. Ze hebben de bouw niet met weken of maanden, maar met jaren overschreden. Er is fout op fout gestapeld. Hoe en wat zou betekenen dat ik uit besloten vergaderingen moet klappen, en dat zit er -wellicht helaas- niet in. Maar wat een beunhazerij daar, bij de bouwpoot van de Nederlandse Spoorwegen.

Het uitstel heeft overigens ook een voordeel. Elke dag later betekent een fikse vergoeding voor Zaanstad. Het boetebeding is zodanig dat de gemeente inmiddels miljoenen kan claimen. En dat is mooi, in deze financieel moeilijke tijden. Je zou bijna wensen dat NS Poort net zo lang treuzelt tot ze het Zaanse begrotingstekort heeft weggewerkt.  

Misschien een leuke klusje voor de lokale krant; uitvinden hoeveel de spoorwegbouwers inmiddels kwijt zijn aan schadevergoeding. Want ook dat is tot nu toe geheim gehouden.    

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *