Lewis Leonardo

Lewis Leonardo is in cassatie gegaan tegen de gerechtelijke uitspraak die hem is aangedaan. De Krommenieër werd afgelopen maandag in hoger beroep veroordeeld tot €1000,- boete, waarvan de helft voorwaardelijk. De reden: op zijn website gaat hij dag na dag tekeer tegen allochtonen in het algemeen en moslims in het bijzonder. Dat doet hij in ellenlange artikelen, waar geen doorkomen aan is. Dat laatste geldt ook voor zijn vandaag gepubliceerde repliek, waarin hij helemaal losgaat om zijn veroordeling te veroordelen.
De rechters die hem beboetten zijn ’togadhimmies’ en ‘hersenloze imbecielen’, degenen die aangifte tegen hem deden ‘infantiele linkse fascistische apen’ en ‘blanke landverraders’. Dat niveau dus. En dan nog een paar duizend woorden er omheen.
Ik was getuige van zowel de eerste rechtszaak waar hij zich moest verdedigen (dat werd vrijspraak), als van het hoger beroep. Ik zag daar een zenuwachtige jongen van 30, gekleed in een te groot pak en getooid met een vlassig snorretje. Het zag er allemaal wat sneu uit. Verbaal deed hij het overigens lang niet slecht. Althans, tijdens de eerste zitting. Tijdens de beroepszaak viel hij alsnog door de mand, omdat de rechtbank dit keer wel scherpe vragen stelde en daarmee de tegenstrijdigheden in Leonardo’s betoog blootlegde.
Op zijn website kondigt Leonardo aan de martelaar van het vrije woord te willen zijn. Hij gaat dus door met schelden, kwetsen en discrimineren, ongeacht de boetes en eventuele gevangenisstraffen die daar op staan. Ik wens hem sterkte toe tijdens zijn proeftijd van twee jaar. Een snuifje deemoed. En een tikkeltje wijsheid. Want daaraan ontbreekt het Lewis helaas ten enenmale.

0 gedachten over “Lewis Leonardo”

 1. hoi Erik, blij dat je er weer bent met een kritische blog, dat kan ZNSTD wel gebruiken en ach,aan die krant zal je na 1 januari niets missen denk ik…………..

 2. Beste Erik, u noemt minstens 5 keer zonder toestemming voor- en achternaam van de beheerder van Misdefinitie met als kennelijke doel daarmee schade aan te richten. Omdat u niet via mail bereikbaar bent, vraag ik u via deze weg om alle voor- en achternamen met onmiddellijke ingang volledig te verwijderen.

  Ik ken uw achtergrond en het is uw goed recht uw visie op deze zaak te geven, maar doe dat dan zonder mensen persoonlijk te beschadigen.

  1. Beste Leonardo,
   U noemt meerdere keren mijn voor- en achternaam op misefinitie.nl met als kennelijk doel daarmee schade aan te richten. Pot en ketel?
   Verzoek afgewezen.

   1. Inderdaad, uw naam staat thans genoemd op misdefinitie.nl, maar wel naar aanleiding van uw publicatie op deze website. Met als doel om te laten zien hoe achterlijk het is om op deze manier iemands reputatie te beschadigen. Dat begrijpt u nu dus.

    Er staat ook, en dat heeft u echt wel gelezen, dat de namen die nu op misdefinitie.nl genoemd worden onmiddellijk verwijderd worden indien de naam van onze beheerder ook verdwijnt van uw website.

    Laten we dit probleem oplossen als verstandige mensen. Als beide partijen de namen verwijderen, is het klaar. U bent verstandig genoeg om alsnog aan mijn verzoek te voldoen.

 3. Mag ik zo vrij zijn om te vragen waarom jullie iemand met naam en toenaam aan de galg hangen?

  Je kunt het in min- of meerder mate eens of oneens zijn met de site van Leonardo, maar beseffen jullie wel dat je uiteindelijk ook je eigen persvrijheid, en je veiligheid op deze manier om zeep hebben geholpen?

  Anita Kloes.

   1. Ik denk dat zij bedoelt dat uw veiligheid in het geding is als u de verkeerde mensen boos maakt. Ik weet dat omdat onze beheerder met de dood wordt bedreigd sinds mensen zijn naam publiceren Erik. Zij praten niet op internet. Zij komen niet voor de rechter. Nee, zij komen in het echt met 5 man op je afstappen en dreigen je vrouw en kinderen iets aan te doen.

    Zo ver gaat dat Erik, en daar draagt u bewust en onbewust aan bij. U kunt dan heel bij de hand en tof gaan doen op het internet, maar ik wil dat u nadenkt over wat u allemaal veroorzaakt en of uw handelen proportioneel is aan het doel dat u nastreeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *