Poelenburg

Wethouder Corrie Noom reageerde enigszins verbaasd, toen ze geconfronteerd werd met de negatieve spiraal waarin Poelenburg is geraakt. “Voor ik daar een echte verklaring voor kan geven, moet ik eerst het rapport kunnen lezen. Dat is nog niet binnen”, aldus Corrie in  Dagblad Zaanstreek van gisteren. Met ‘het rapport’ bedoelt ze de resultaten van een VROM-onderzoek naar de Nederlandse Vogelaarwijken. Waar de meeste van deze achterstands-, dan wel pracht- dan wel krachtwijken sinds 2007 lichte vooruitgang boekten, scoort Poelenburg juist minder dan voorheen. En voorheen was het ook al niet goed.

Corries verbazing verbaast me. Midden in Poelenburg ligt al anderhalf jaar een uitgebrand winkelcentrum te detoneren. Sinds jaar en dag maken de gemeente en woningcorporaties plannen om de buurt op te knappen, maar in de praktijk komt er zo goed als niets van terecht. De inkomens, de opleidingen, de gezondheid, de kansen op een baan; het is in Poelenburg allemaal minder dan in de rest van Zaanstad. De buurt is vies, de woningen aan met name de oostkant armoedig, de architectuur onder de maat. Er is bijna geen enkele vooruitgang zichtbaar.

Waar zijn al die Vogelaar-miljoenen aan besteed die bestemd waren om Poelenburg een ander gezicht te geven?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *