Broodje aap (2)

Op 24 oktober schreef ik een blogje over het broodje aap dat politiewoordvoerder Kees Konijn vorige week publiekelijk uitserveerde. Konijn liet het Noordhollands Dagblad weten dat in de Zaandamse Burgemeestersbuurt inbrekers met krijt tekens op huizen plaatsten om er vervolgens met de tv vandoor te kunnen gaan. Een onzinverhaal, maar tot op heden niet gerectificeerd.

Gisteren in de Volkskrant (dat zich overigens zelf ook wel eens schuldig heeft gemaakt aan het verspreiden van deze urban legend) een artikeltje dat te aardig is om niet in zijn geheel weer te te geven.

Politie ziet spoken in geheime tekens

De politie in Amersfoort heeft bewoners van de wijken Schothorst en Hoogland de stuipen op het lijf gejaagd met een valse waarschuwing voor geheime tekens van inbrekers. De met krijt aangebrachte minnen en plussen zouden bedoeld zijn om aan te geven of bewoners overdag thuis zijn en of er buit te halen is. Aangeraden werd de tekens te verwijderen. Dat hinderde vrijdag vooral de kabelleggers, die gemarkeerd hadden in welke woningen een kabelaansluiting moest komen.”

Het Parool van gisteren wijdde ook een stukje aan de Amersfoortse politie. Maar daarin was sprake van de met krijt aangebrachte letters ‘TV’. Inderdaad, net als in Zaandam.  

 

Geheim anti-inbrekersteken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *