Luie journalistiek

Wekelijks worden de lezers van Dagblad Zaanstreek verblijd met een foto van een oude Zaanse popgroep en de vraag: wie weet wie dit zijn? Reacties zijn welkom bij de redactie, waarna een week later iemand mag vertellen om welke band het ging. Het is luie journalistiek in combinatie met een slecht beheer van het eigen archief.
Neem de foto van deze week, van de band Polk Salad. De dienstdoende stukjesschrijver noteert daarbij: “In het midden Jolanda Hoogendoorn. (…) Wie zijn de overige groepsleden? Was Polk Salad een coverband of werd er ook eigen werk gespeeld? En hoe is het deze vijf Zaankanters vergaan?”
Mijn eerste reactie: schiet Jolanda Hoogendoorn even aan. Die maakt namelijk wekelijks foto’s voor Dagblad Zaanstreek, komt langs op de redactie en staat daar ook in de telefoonklapper. Maar val de krantenlezers niet lastig met een vraag waarop je het antwoord al weet. En maak eindelijk eens een begin met de ordening van het eigen foto-archief, want dat is al jaren een rommeltje.

Redactie, neem uw werk wat serieuzer. En uw lezers ook graag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *