Fossielen

Als puber mocht ik graag fossielen verzamelen. Ammonieten, trilobieten, antieke haaientanden; aan mij waren ze wel besteed. Een enkele heb ik nog, de rest is uit beeld verdwenen.

Het lijkt de politiek wel. Elke vier jaar -en soms wat eerder- wisselen raads- en Kamerleden van plek. De meesten verdwijnen na het politiek handwerk uit het blikveld. Maar sommigen worden gekoesterd en belanden opnieuw in de uitstalkast. Zo staan Roger van Boxtel (D66), Frank de Grave (VVD), Loek Hermans (VVD) en Elco Brinkman (CDA) op de groslijsten van hun partijen voor de Eerste Kamer. Grote kans dat u ze volgend jaar weer ziet opduiken in Den Haag, na vele jaren afwezigheid.

Voor Zaanse politici zit de Eerste Kamer er niet in. Maar Cees Loggen (VVD) slaagde er een paar jaar geleden wel in om zijn toch niet al te geslaagde baan als wethouder in Zaanstad een vervolg te geven in de Provinciale-Statenbankjes. Volgend jaar zijn er weer Statenverkiezingen en het ziet er naar uit dat een andere mislukte wethouder uit Zaanstad, Ronald Ootjers (CDA), dan ook mag plaatsnemen in het Haarlemse Provinciehuis.

Fossielen. Soms kun je maar beter uit beeld laten verdwijnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *