Ramses Shaffy

Vorig jaar trad Cornelis Visser aan als dominee in Westzaan. De kerken lopen leeg en dus moet je wat om je schaapjes naar het gebedshuis te krijgen. En zo bedacht de protestantse voorganger de popdienst. Een beetje à la de beatmissen van de jaren zestig en zeventig. In 2009 stond U2 centraal tijdens de gebedsdienst, dit keer is Ramses Shaffy aan de beurt. Die heeft immers het liedje Zing, vecht, bid, etc. gezongen. Hoe toepasselijk. Aanstaande zondag mag u Vissers’ interpretatie van Shaffy’s teksten aanhoren. In de protestantse kerk van Westzaan.
Maar zou de dominee wel weten dat Ramses zoop als een ketter? Behoorlijk verslaafd was aan de alcohol? Ook geen moeite had met andere drugs? Naar bed ging met mannen en met vrouwen? Terwijl hij niet eens met ze getrouwd was? Niet gestikt is in zijn eerste leugentje? En wel een aanhanger was van Bhagwan, maar bepaald niet van de protestantse gemeente? 

Vraagje aan de dominee: volgende keer The Rolling Stones met Sympathy for the devil? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *