Flexibele principes

Toen de Zaanse Onafhankelijke Groepering in 2002 twee wethouders leverde, stemde de fractie voor alles waar het college ook voor was. Niet dat het beleid drastisch was verbeterd dankzij de ZOG-wethouders, maar dat voorstemmen moest nu eenmaal van voorvrouw Leny Vissers. Zodra de ZOG weer in de oppositie zat -nog geen jaar later-, stemde de partij weer regelmatig tegen de begroting. Ook dat moest van leading lady Leny.
Toen de Socialistische Partij in de oppositie zat, tussen 2002 en 2006, wilde de fractie nog wel eens tegen de begroting stemmen. Daarvoor ben je nu eenmaal een tegenpartij. Toen de SP in 2006 een wethouder leverde aan het college, was de partij voor zo ongeveer alles waar het in eerder jaren tegen was.En dus ook voor de begroting. Sinds maart van dit jaar zit de club van voorman Patrick Zoomermeijer weer in de oppositiebankjes. En dus wordt er als vanouds tegen de begroting gestemd. Gewoon, omdat het kan.

Dat het afwijzen van een begroting betekent dat de ambtenaren geen salaris meer krijgen en de stad onbestuurbaar is; ach, als wij maar ons punt maken, Tenzij we in B&W zitten natuurlijk. Want dan maken we een heel ander punt.

  Patrick en Leny (zoek de verschillen)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *