Hans Kuyper wint

Hans Kuyper is nog ruim een maand stadsdichter van Zaanstad. Daarna neemt een ander het pennetje van hem over (wie dat is schijnt al bekend te zijn). In de bijna twee jaar dat Hans zijn ambt uitoefende heeft deze Zaandammer tal van prachtige, komische, kritische en tot nadenken aanzettende teksten gemaakt. En ook buiten het stadsdichterschap produceerde hij veel moois, van kinderboeken tot verhalen voor volwassenen. En liedjes.
Eergisteren maakten zowel de vak- als de kinderjury bekend aan wie ze de (allereerste en) nu al prestigieuze Willem Wilminkprijs toekenden voor het beste kinderlied. En zowaar, uit de 225 inzendingen wees de kinderjury Hans’ lied Opa aan als het beste. (Ted van Lieshouts lied kreeg overigens de voorkeur van de vakjury.)

Hans, van harte gefeliciteerd! En voor de liefhebbers: hier een fragmentje Opa

 

Hans bij zijn officiële aanstelling als stadsdichter. Rechts voormalig cultuurwethouder Ronald Ootjers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *