Cultuurpolitiek

Dit kabinet bezuinigt op veel zaken. Van ontwikkelings-samenwerking tot armoedebestrijding in Nederland. Van Wajong tot sociale werkvoorziening. Maar kijkend naar de publieke omroep krijg ik de indruk dat er alleen op cultuur wordt bezuinigd. Matthijs van Nieuwkerk roept met enige regelmaat tegen de camera dat een of ander orkest dient te blijven. Een gesubsidieerd zangkoor krijgt de gelegenheid om Pauw & Witteman plat te leggen met een, toegegeven, prachtig lied. Freek de Jonge mag een lange, edoch slecht bekeken protestuitzending op de buis brengen. En ook tal van andere programma’s roepen te pas en te onpas hoe schandalig het is dat dit kabinet de cultuur afstraft. Voorstanders van de kabinetsmaatregelen op cultuurgebied lijken niet of nauwelijks aan bod te komen.

‘Tuurlijk is het gênant dat er zovel wordt bezuinigd op tal van culturele uitingen.Maar de protestbalans is nu wel een beetje zoek. Kan er ook wat publieke aandacht komen voor mensen die ook, en wellicht veel zwaarder, getroffen worden door utte en zijn vriendjes? mag het eigenbelang een tikje minder aandacht krijgen?

Dank u.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *