Gezelschapsspel

Met Sint en Kerst in het vooruitzicht is er een nieuw gezelschapsspel op de markt gebracht. Het heet ‘De Kerfstok’. De spelregels, bedacht door RTL, zijn simpel. Vraag uw volksvertegenwoordigers of ze een strafblad hebben. En maak dat vervolgens wereldkundig. De Tweede-Kamerleden gingen als eersten te biecht en zie, een op de vijftien was ooit veroordeeld.

Dat kan ik ook, dacht een van de gestraften. Deze voormalige boef, Ton E., vroeg prompt de RTL-redactie opening van zaken te geven. Dat leverde de namen op van twee journalisten die ooit in de fout gingen.  

Ik las ergens dat een plaatselijke Trots op Nederland-fractie vervolgens wilde weten hoe het stond met de strafbladen van andere journalisten. En vandaag maakte AT5 bekend dat in de gemeenteraad van Amsterdam niemand een strafblad zei te hebben (al was dat bij oud-Provo Luud Schimmelpenninck op het nippertje).

Nu wil ik het weten ook. Hoeveel Vincent Poorters telt de huidige gemeenteraad van Zaanstad? Laat het me weten. Met naam en rugnummer. Bij voorbaat dank.

(Aldus Erik Schaap, tot nu toe steeds vrijgesproken) 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *