Pixelpoort

Op 12 oktober schreef ik over de traditie die Zaanstad heeft in het nemen van halve maatregelen. Zijdeling stipte ik toen de fietserstunnel aan die haaks op de Den Uylbrug en parallel aan de Provincialeweg is aangelegd. Aan één kant heeft de gemeente een collage van afbeeldingen laten maken. Het is een keuze uit ruim achthonderd inzendingen van geïnteresseerden. Aan de andere kant straalt kaal, grijs beton je tegemoet. Eerlijk gezegd is het geen gezicht en een kenmerkend voorbeeld van half werk.

Gisteren hoorde ik de reden dat slechts de helft van de tunnel betegeld werd. Het was vanaf het begin de bedoeling om aan beide kanten illustraties aan te brengen, maar dat kostte vier ton. Een enorm bedrag voor het betegelen van twee muren, mijns inziens. Gaandeweg bleek dat er -met veel pijn en moeite- slechts twee ton bij elkaar geschraapt kon worden voor dit Pixelpoort genaamde kunstproject. Ergens is er dus iets gruwelijk fout gegaan bij het begroten. Met een halfbakken versiering als resultaat. Is dit nu wat wel een tunnelvisie wordt genoemd?   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *