Buitenlandse zaken

Pfoe, dat was close. De oorlog met Iran is op het nippertje afgewend. En dat terwijl PVV-Kamerlid Kortenoeven (wie?) de eerste lading bommen op Teheran al bijna had gedropt. Gelukkig keerde de geachte afgevaardigde met hangende pootjes terug in de Tweede Kamer. Hij had het allemaal niet zo bedoeld. Weliswaar ging het om islamitisch tuig, dat je -net als in Nederland- legergewijs diende te bestrijden, maar bij nader inzien moesten Israel en de Verenigde Staten maar het voortouw nemen bij het bombarderen.

En daar doemt meteen een probleempje op. Het lijkt er op dat de VS de PVV niet serieus neemt. De nieuwste Wikileaks-documenten onthullen dat Geert Wilders aan de overkant van de oceaan wordt gezien als een ‘goudgecoiffeerde, non-conformistische parlementariër’ (…) en ‘een doorn in het oog van de coalitie’. “Hij stookt haat en angst jegens immigranten op”, aldus de briefing aan president Obama. Dus als Wilders’ partijgenoot oproept tot een Amerikaanse jihad tegen Iran is de kans groot dat het omgekeerde gebeurt. Wie weet staan de leiders van ’the land of the free’ en ‘de as van het kwaad’ binnenkort gezamenlijk op de foto. Bijeengebracht door Limburgse waterstofperoxide, hun gezamenlijke vijand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *