Fietsen

Bij de kassa’s van Albert Heijn aan het Ankersmidplein (heet dat nog zo?) hangen in matig Nederlands getikte A-viertjes. Daarop doet de grootgrutter zijn beklag. Sinds een dag, zo luidt vrij vertaald de tekst, verwijdert de gemeente Zaanstad de fietsen voor de deur. Albert Heijn heeft meerdere keren gevraagd om fietsenrekken te plaatsen tegenover de ingang, maar de gemeente wil daar niet aan. De mensen die daar toch hun rijwiel zetten, raken ‘m dus (tijdelijk) kwijt aan de bovenbazen op het Bannehof.

Het lijkt wel of het besef niet wil doordringen. En dat bij verantwoordelijk wethouder Robert Linnekamp, toch ooit een strijdend lid van de Fietsersbond. Fietsers willen hun bezit zo dicht bij de plaats van bestemming zetten. Niet honderden meters verder. En Appie heeft goed gezien dat er vooralsnog plek zat is om een aantal rekken voor de deur te plaatsen. Zonder dat het overlast geeft. 

Uiteraard moeten de gewenste rekken over een paar jaar plaatsmaken voor de te graven gracht. Geen nood. Mocht Zaanstad tegen die tijd nog altijd niet voldoende fietsparkeerplaatsen in het centrum hebben, dan zijn er altijd nog de negen prachtige, nieuwe bruggen. Vol haken, krullen en ogen waar je een fietsslot omheen kunt slingeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *