Open(n)u

Je kon er op wachten. Na het wereldwijde Wikileaks is er nu de lokale Wikileaks. Opennu.nl heet de website waarop u voortaan al uw geheimen kwijt kunt over uw eigen woonplaats. Een soort Lokaleaks is het dus, of Wikilokaal, zo u wilt. Elke stad moet zijn eigen Open(n)u krijgen, als het aan de initiatiefnemer ligt. Morgen is Zaanstad aan de beurt, met de domeinnaam www.zaanstad.open(n)u.nl. Verwacht niet dat er nog dezelfde dag allerlei stadsgeheimen worden onthuld; zo snel gaat dat niet. Maar mocht u een vertrouwelijk rapport hebben over een wethouder met een dubbele moraal of een tekst over de plaatselijke bankdirecteur die zijn kasgeld op de Bahama’s stalt, dan kunt u dat kwijt bij Opennu.nl. Anonimiteit is gewaarborgd. Althans, tot de AIVD de gebruikte wachtwoorden heeft ontcijferd.

U kunt natuurlijk ook een mailtje naar mij sturen. Indien interessant bevonden, plaats ik het wel op deze weblog. In de tussentijd heb ik alvast een nieuwtje voor Opennu: het is niet Zaandstad, maar Zaanstad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *