Fakkeltocht

 Het was glad, hier en daar spekglad. Het was niet al te warm. En het waaide. Begrijpelijk dat er mensen afzegden voor de jaarlijkse fakkeloptocht tegen discriminatie. Gisteren vond die weer plaats, voor de 24ste keer. Vertrek- en aankomstplek: De Groote Weiver in Wormerveer. In totaal kwamen er 220 mensen op af, van baby tot bejaarde. Ze genoten van een optreden door vader en zoon Van Leeuwen (‘DJ Hades’), van de muzikale begeleiding door het Alkmaars Straatorkest en van de saamhorigheid.

De fakkeloptocht door Wormerveer en Krommenie is een unicum. Een kwart eeuw geleden begonnen en -met een onderbreking van een jaar- sindsdien 24 keer georganiseerd. Alleen Eindhoven kent een soortgelijke kerstavondtraditie, zij het dat die nog geen twintig jaar oud is. De doelstelling is echter hetzelfde: meer verdraagzaamheid, geen discriminatie.

Volgend jaar is de jubileumeditie van de Zaanse versie. Opnieuw vanuit De Groote Weiver. Maar eenmalig groter van opzet. Met extra activiteiten. En met een ingebouwd bedankje aan al die deelnemers door de jaren heen. We gaan er iets moois van maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *