Zuka

Geboren in Zaandam, wonend aan de Middel in Westzaan. Ron van Veldhoven is een echte Zaankanter. Hij is ook directeur van de grote internetmakelaar Zuka. En, vreemd genoeg, hoofdsponsor van de Arnhemse voetbalclub Vitesse. “Ik ben bepaald geen voetbalman”, zei hij bij aanvang van de sponsoractiviteiten tegen Dagblad Zaanstreek. “Maar ik ben er ingestapt omdat ik Zuka.nl vooral landelijke bekendheid wil geven. Na de top 4 in de eredivisie geeft Vitesse toch wel een behoorlijke ‘exposure’.” 

Van exposure is Van Veldhoven niet vies. Aan de rand van zijn immense achtertuin, midden in het beschermde Westzijderveld, plaatste hij vorig jaar een groot reclamebord met de naam van zijn onderneming. Illegaal. De gemeente greep gelukkig snel in. 

Het lijkt er op dat de keuze voor Vitesse ook geen gouden greep was. De club bungelt al een tijdje in de onderste regionen van de eredivisie. Dat is niet de ‘exposure’ die je wilt in ruil voor je geïnvesteerde miljoenen. Deze week twitterde Zuka dat het per direct stopte als shirt- en hoofdsponsor van de Arnhemse club. Het waarom is nog een raadsel. (Van Veldhoven ten tijde van het afsluiten van het sponsorcontract: “Ook Vitesse is een klantgerichte organisatie die transparantie nastreeft en aanstuurt op interactie. Dat spreekt ons aan.”). Vreemd is het wel, want het contract zou nog tot medio 2011 doorlopen.

Tipje voor Ron van Veldhoven.  Het gaat niet goed met de huizenmarkt. Probeer het eens een maatje kleiner. En investeer in voetbalvereniging Westzaan. Met een paar honderd euro zijn ze al heel blij. Je mag ongetwijfeld een reclamebord langs de rand van het veld plaatsen. En het verschil met Vitesse is dat v.v. Westzaan nog wel eens een wedstrijd wint. 

Ron van Veldhoven (links) en Vitesse-directeur Paul van der Kraan 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *