Provinciale Vroegtijdige Verlaters

Geert Wilders heeft het niet zo op de wens om ‘de boel bij elkaar te houden’. Job Cohen vroeg er meermalen om en tijdens Kerst begon Beatrix er ook al over. Maar ja, dat zijn dan ook erkende tegenstanders van Geert. Consequent als hij is opereert zijn eenmanspartij als een duiventil waar wild wordt rondgefladderd. De Tweede-Kamerfractie van de PVV kent afvallers en oplichters, leugenaars en ladenlichters. Voor ieder wat wils dus. Met de Provinciale-Statenverkiezingen in aantocht is het aardig om bij te houden hoeveel PVV’ers zich ontwikkelen tot Provinciale Vroegtijdige Verlaters. Oftewel, wie meldde zich aan voor de kandidatenlijst, maar haalde de eindstreep niet. Via updates zal ik u tot aan de Statenverkiezingen van maart 2011 op de hoogte houden van de PVV-afvallers.
1. (22-12-2010) Arno van Kessel was de nummer 2 op de PVV-kandidatenlijst in Brabant en daarmee gedoodverfd gedeputeerde. Een week na de presentatie van de PVV-lijst in Brabant stapte Van Kessel op. Hij kwam er achter dat de Staten hem geen tien, maar twintig uur in de week zouden kosten. “Ik snap dat het amateuristisch overkomt”, aldus Van Kessel. Als gedeputeerde had hij overigens weken van zestig tot tachtig uur moeten draaien, maar blijkbaar was ook die boodschap niet overgekomen.

Update 1

2. (23-12-2010) Kitty Nuyts gaf een interview aan de Limburgse tv-zender L1 en kon prompt vertrekken als nummer 6 van de Limburgse PVV-lijst. De partij die zegt op te komen voor de vrijheid van meningsuiting was niet gediend van het vraaggesprek. “Die mannetjes zijn bang dat ik te veel stemmen trek. Jammer dat Wilders de verkeerde mensen aantrekt”, aldus de Maastrichtse juriste.

Update 2

3. (23-12-2010) François Essers besloot zich terug te trekken als Staten-kandidaat uit onvrede met het wegsturen van zijn stadgenoot Nuyts. “Onacceptabel’, was zijn oordeel. De student stond 20ste op de Limburgse PVV-lijst.

Update 3

4. (14-1-2011) Martijn Hurks uit Dronten is van de PVV-kandidatenlijst in Flevoland verwijderd. Hij werd elf jaar geleden door de politie aangehouden, omdat hij met een bord het verkeer waarschuwde voor een radarcontrole. De voormalige actievoerder zou leiden tot verkeerde media-aandacht voor de partij, aldus de PVV.  

Update 4

5. (11-1-2011) Carlo de Bruin stond nummer 2 op de PVV-lijst in Noord-Holland, maar hij haakte af. De eerste, door hemzelf verstrekte reden: voor zijn werkgever Acqui Recruitment is De Bruin al een tijdje bezig om islamistische vrouwen tijdens iftar-maaltijden en buurthuissessies te enthousiasmeren voor een baan in de zorg. En dat viel niet zo lekker bij anti-islamiet Geert Wilders. De tweede, een paar dagen later door lijsttrekker Hero Brinkman geveven reden: De Bruin is meerdere keren gepakt terwijl hij met alcohol op achter het stuur zat. Een beetje zoals Brinkman zelf, maar die mocht wel blijven.  

Update 5

6. (15-1-2011) Oege Bakker was de nummer 14 van de Noord-Hollandse PVV-lijst. Was, want ook hij gaf er voortijdig de brui aan. ‘Wegens persoonlijke omstandigheden’, luidt dit keer de officiële verklaring.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *