HoogTij(d)

Aardige verschrijving in Port guide 2011, een glossy vol zegeningen uit het groot-Amsterdamse havengebied. ‘HoogTijd Industrial Zone’ heet de Westzanerpolder in de index. Verderop staat het wel correct, in een Engelstalig verkoopverhaal zonder kanttekeningen. Die er natuurlijk wel zijn. Want was het niet zo dat de mooie Westzanerpolder na te zijn volgespoten met zand binnen de kortste keren gevuld zou zijn met bedrijvigheid? De ene na de andere firma popelde om zich te vestigen op die 90 hectare verse grond. Toch?

Maar niet heus. HoogTij is nog steeds een kale vlakte, met her en der een gebouw. De Westzanerpolder is nodeloos opgeofferd. HoogTijd dat de politici die er destijds zo hard voor streden het boetekleed aantrekken.

Wishful thinking

vs.

werkelijkheid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *