Botenmakersstraat

2010 uitgeluid op het adres Botenmakersstraat 16, ook wel bekend als het BVO-gebouw. Het bijna honderd jaar oude pand is sinds 30 oktober gekraakt en sindsdien flink opgeknapt. De buitenmuren zijn gewit en de ramen versierd. Er is een bar geplaatst, woonruimte ingericht en er staan twee kachels. Al met al een ideale plek voor een eindejaarsfeest. Tegen de tijd dat ik wegging, even voor tweeën, waren er naar schatting zo’n honderd aanwezigen. Hopelijk hebben hun bijdragen genoeg opgeleverd om water en licht te kunnen aansluiten, want daaraan ontbreekt het nog in het gebouw.

Mooi gebaar even voor middernacht. Vanuit de Botenmakersstraat en vanuit de hoofdstad trokken twee groepen naar de bajesboten in de Isaac Baarthaven. De daar opgesloten sans papiers werd met vuurwerk en een zwaaiactie een hart onder de riem gestoken. Het was een teken van beschaving, een voorbeeld voor de onbeschaafden die dit detentiemodel bedachten en uitvoerden.

Botenmakersstraat 16 vlak voor de opknapbeurt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *