Nederlandse Spoorwegen

Waar zouden we zijn zonder de trein? Nou, waarschijnlijk op het perron. Wachtend op vervoer dat maar niet wil komen.

Afgelopen maand was het afzien voor de treinreizigers. De Nederlandse Spoorwegen hadden last van winterweer en schakelden prompt over op alternatieve reisschema’s. Om een of andere reden waren de treinen die de Zaanstreek aandeden korter dan normaal, waardoor er tijdens de spits in met name Zaandam niemand meer bij kon. Bovendien reden er minder treinen dan tijdens een normale dienstregeling, met nog langere wachttijden tot gevolg. Degenen die wel een plekje wisten te veroveren, zaten als haringen in de welbekende ton.

 De NS wil het goedmaken. Vreemd genoeg in eerste instantie door passagiers zonder abonnement een maand lang 40% korting te geven buiten de spits. Dat is niet bepaald een geste naar de vaste clientèle, die trouw betaalt om die 40% binnen te slepen. Pas nadat reizigersorganisatie ROVER de spoorwegleiding had gewezen op deze slechte service kondigde de NS aan ook de vaste klanten een kadootje te geven. Binnenkort wordt bekendgemaakt hoe het presentje er uitziet.

Mijns inziens blijft het allermooiste kado een op tijd rijdende, betaalbare trein. Met voldoende zitplaatsen en toiletten aan boord. Maar die wens komt waarschijnlijk iets te inhalig over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *