Aart Molenaar

Merkwaardige man, Aart Molenaar. Hij stelde onlangs schriftelijke vragen aan Zaanstads college van B&W over het niet doorgaan van het evenement Zingen op de Zaan, editie 2011. Niets mis mee, dat is een van de gebruiksvoorwerpen die raadsleden hebben. Maar bijna tegelijkertijd gooide hij een weinig parlementaire tweet de lucht in over de cultuurwethouder: “Onder wethouder Vissers-Koopman (ZOG) is #zingenopdezaan verzopen. #incompetentemuts.” Ik zou zeggen, wacht eerst de antwoorden op je vragen af en trek dan conclusies. Maar los daarvan, hoe diep zit de wrok bij deze Democratisch Zaanstad-vertegenwoordiger? En hoe competent is Aart zelf?

Bijna negen jaar geleden betrad Aart de gemeenteraad van Zaanstad, toen nog namens de Zaanse Onafhankelijke Groepering (ZOG). Leny Vissers-Koopman was destijds dikke maatjes met hem. Net als vorig jaar mocht Leny destijds wethouder worden. Aarts trouw werd beloond met het ZOG-fractievoorzitterschap. Hij wist de club -toen de grootste fractie van Zaanstad- nog geen dag bij elkaar te houden. Kreeg knallende ruzie met Leny. En na een jaar was er van de veelkoppige ZOG-vertegenwoordiging nog maar één raadslid over. De ZOG beleefde een deconfiture waarvan de LPF nog wat kon leren.

In 2006 ging Aart de verkiezingen in met zijn eigen partij, Democratisch Zaanstad (DZ). Hij was er van overtuigd een stuk of zeven zetels te halen. Het werden er twee. Zijn fractie viel al snel uiteen; maatje Marco Mandjes vertrok en zit nu namens de VVD in de gemeenteraad.

In 2010 deed DZ onder leiding van Aart een nieuwe poging tal van zetels te veroveren. Het werden er, tot zijn ontgoocheling, opnieuw twee. Zijn fractiegenoot Roël Dissels (eerder onder veel meer PvdA en GroenLinks) was al snel vertrokken en vangt nu maandelijks zo’n €1500,- raadsvergoeding namens de fractie-Dissels. Ook andere DZ-prominenten gaven er binnen de kortste keren de brui aan. Onderstaande foto is een jaar oud, maar meerdere geportretteerden willen nu al niet meer worden herinnerd aan hun DZ-verleden.

Aart zit nu negen jaar in de gemeenteraad van Zaanstad. Hij zette incapabele charlatans op het pluche, wist zijn mini-fracties niet bij elkaar te houden, haalde zelden een motie of amendement binnen en profileert zich vooral door tegen te zijn. Of Aart een muts is; geen idee. Maar die incompetentie deelt hij in ieder geval met zijn oud-partijgenoot Vissers-Koopman.   

 

Januari 2010: Aart Molenaar (midden onder) met zijn toenmalige vrienden

0 gedachten over “Aart Molenaar”

  1. Twee zetels is nog altijd 2 zetels teveel. Onbegrijpelijk dat mensen op dit soort figuren stemmen, De man heeft nergens verstand van maar zit wel de hele dag zijn meningtjes te twitteren. Al diverse malen geadviseerd bij de PVV te gaan maar dat wordt altijd verwijderd (je heet democratisch Zaanstad tenslotte).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *