Hoofddoek

De zaak was simpel. Islamitische leerlinge wil met hoofddoek naar school in Volendam, school ontzegt haar de toegang. De Commissie Gelijke Behandeling oordeelt vervolgens dat dit hoofddoekverbod neerkomt op discriminatie. Case closed, zou je zeggen.

Zo niet voor de racisten onder ons. Dat op het forum van de neo-nazistische website Stormfront de gemiddelde teneur is dat die ‘moslim bitch’  een ‘dweil’ draagt, mag me niet verbazen. Maar dat bijvoorbeeld een dagblad als Spits op de eigen site zoveel ruimte geeft aan domme kwaadaardigheid geeft wel te denken. “Enkele reis noord-afrika (vrachtcontainer)”, reageert ene ‘Ed71886710′. Te laf om de eigen naam onder zijn boodschap te zetten, ook dat nog. Eds moslimhaat is tevens terug te vinden bij andere digitale open riolen, zoals die van de eeneiïge tweeling Powned en GeenStijl. Helaas, staat Ed niet alleen. Er wordt op de Spits-site door tal van reaguurders geschreven over ’teringlappen’ en ‘kopvodden’. Het meisje in kwestie is een ‘stomme kut’ en een ‘parasiet’. En een van de actiefste deelnemers suggereert om een brandbom te gebruiken ter beëindiging van het probleem. 

Dagblad Spits, voor al uw oprispingen, hoe onsmakelijk ook.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *