Inverdan

Het is, op z’n zachtst gezegd, een rommeltje rond NS-station Zaandam. De omgeving ziet er verpauperd uit. Wie in het donker de oostelijke stationstrap afdaalt loopt het risico zijn/haar nek te breken. En aan de bouwactiviteiten rondom lijkt maar geen einde te komen. Dat laatste is overigens vooral de schuld van NS Poort. Deze tak van de Nederlandse Spoorwegen is nu al een paar jaar te laat met het opleveren van het nieuwe gemeentehuis. Met hetgeen ze verder nog zou bouwen is niet eens een aanvang gemaakt. Inmiddels is NS Poort de gemeente al een miljoenenboete verschuldigd, wegens het overschrijden van de bouwtermijn (hoeveel bedraagt de rekening inmiddels?) en het einde is nog niet in zicht.

Na de oplevering van het stadhuis duurt het nog minstens drie maanden voor alles daarbinnen geïnstalleerd is. Deze week vernam ik dat de oplevering van het nieuwe, aanpalende gemeentearchief -dat oorspronkelijk tegelijk met het stadhuis open zou gaan- is uitgesteld. Eerst het stadhuis af, wellicht een flink aantal maanden later het archief.

De komst van de Bieb naar Inverdan lijkt verder weg dan ooit (het is trouwens verdacht stil rond deze door de gemeente geplande verhuizing). De Buiging -de weg over het spoor- is ook uit het zicht. En hetgeen achter en naast het vernieuwde station zou worden gebouwd is eveneens uit beeld geraakt. Het Inverdan-project is grotendeels en hard krakend tot stilstand gekomen.

De gemeente heeft met NS Poort een kat in de zak gekocht. De duurste kat van Nederland, ben ik bang.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *