Stadsdichter

Bij de aanvang van 2011 is Hans Kuyper zijn baan als stadsdichter kwijtgeraakt. Aan zijn maximale termijn van vier jaar is een einde gekomen. Schrijven dat dat jammer is, is een understatement. Het gemeentebestuur van Zaanstad kon zich nauwelijks een betere poëzievertegenwoordiger wensen. Unieke dichtwerken leverde hij af. Sociaal-betrokken, maar onafhankelijk. Soms romantisch, soms kritisch. Lach en traan ineen als het moest, en altijd mooi. Aan Hans de eer de eerste Zaanse stadsdichter te zijn geweest. Geweest, want zoals gezegd is zijn vier-jarentermijn voorbij. En alweer een flink aantal weken geleden hoorde ik wie Hans’ opvolger zou worden.

Ik vermoed dat de gemeente deze poëet wilde introduceren tijdens de Nieuwjaarsreceptie. Stijlvol, zoals het hoort.

Het feest werd zoals bekend afgeblazen bij gebrek aan een nieuw stadhuis. En de vraag is thans waar de verse hofdichter dan wel aan het volk wordt gepresenteerd. Tijdens de eerstvolgende raadsvergadering, de opening van het gemeentehuis, de Nieuwjaarsreceptie 2012?

Niet langer dralen college, houd de poezieliefhebbers niet langer in spanning en maak bekend wie de opvolger is geworden van Hans Kuyper. U heeft immers, naast het begrotingsgat, genoeg om te laten dichten.   

 Hans Kuyper 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *