Geriatrische revolutie

Er lijkt een bejaardenrevolte op komst. Het begon met de ministeriële leeftijden in het kabinet-Rutte, die ver boven het gemiddelde van vorige regeringen bleken te liggen. Die lijn wordt voortgezet door WNL, de omroep die afgelopen week van start ging met een setje nieuwe presentatoren en nieuwsduiders. Van patat-liberaal Huffnagel tot de conservatieve PvdA’ers Vermeend en Nordholt, van rechts-radicaal Eerdmans tot partypooper Lepeltak; ze zijn oud. Zo niet in jaren, dan wel in geest. En ze zijn uiteraard oerconservatief. Want de oude omroepen waren volgens zendercoördinator Hagoort ‘drie keer de Volkskrant‘, dus er moest iets tegenover staan. Eindelijk wat tegenwicht voor de crypto-communistische AVRO, TROS, Powned, NCRV, KRO en EO. Het werd tijd.

Behalve oud en volledig verstoken van journalistieke vaardigheden zijn de nieuwe WNL-sterren ook bovengemiddeld vermogend. Dat hebben ze gemeen met een ander omroepfossiel, Jan Nagel (70). U weet wel, van achtereenvolgens PvdA, Leefbaar Hilversum, Leefbaar Nederland, Partij voor Rechtvaadigheid, Daadkracht en Vooruitgang (PRDV), OokU en 50Plus. Jan Nagel gaat, na zijn mislukte vorige coups, dit keer voor de senior. Om zich heen verzamelde hij stokoude semi-progressieve en behoudende krachten, want Jan heeft al jaren geen behoefte meer aan eenduidige beginselen. Zetels wil hij hebben, hoe meer hoe beter. Kan niet bommen waar vandaan. 

Ik word dit jaar 50. Net te jong voor Nagels geriatrische revolutie. ’t Is jammer. Moet ik toch nog links blijven. Maar ook daar gloort gelukkig hoop. Want de GroenLinks-leiding overweegt weliswaar het onzalige besluit te steunen om politie-agenten naar Afghanistan te sturen, maar Leo Platvoet staat pal. Deze 141-jarige opstandige mastodont ziet niets in het plan en komt nu met andere oudjes in opstand. Ik ben het zowaar met hen eens.

Zullen we samen de PSP heroprichten?  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *