Loterij

Postcode Loterij, Sponsor Loteri, Vrienden Loterijj; ik word een beetje moe van de nationale gokinstellingen. Om de haverklap valt er een duur aangeklede envelop op de mat met daarop mijn naam en adres. Eenmaal geopend blijkt de inhoud te bestaan uit felgekleurde papieren en plastic pasjes vol beloften. Of schijnbeloften. Pas bij zorgvuldig doorlezen wordt namelijk duidelijk dat je niets gewonnen hebt, maar iets had of zou knnen winnen. Na betaling uiteraard. De Postcode Loterij heeft er zelfs voor de zekerheid een kaartje bijgedaan met de ‘winnaars in 2010 bij u in de buurt’. Bijna tot op de woning nauwkeurig is aangegeven waar een prijs is gevallen. Geen idee of het een tientje of een miljoen was dat mijn buurtgenoten ontvingen, maar de duiding is wel zo specifiek dat het voor inbrekers loont om even een blik in de betreffende woning te werpen.

Privacy is duidelijk niet besteed aan de lotenverkopers. Daarom bij dezen: beste Boudewijn Poelmann en collega’s, wilt u alstublieft uit mijn buurt blijven? Ik hoef uw spullen niet. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *