Albert Heijn

Toch wel grappig, ondanks de treurnis. Burgemeester Geke Faber liet gisteren namens het college van B&W in een rouwadvertentie in zo ongeveer alle dagbladen weten ‘geschokt en bedroefd’ te zijn door het overlijden van Albert Heijn. “De heer Heijn is Ereburger van de gemeente Zaanstad en door de gemeenschap verkozen tot grootste Zaankanter aller tijden.” 

Ruim vier jaar geleden organiseerde de Zaanse politieke vereniging ROSA, ter bestrijding van de zomerleegte, de verkiezing van de grootste Zaankanter ooit. Dankzij een ‘bindend stemadvies’ van website GeenStijl brachten in een paar uur tijd duizenden mensen hun stem uit op George Baker. De Una Paloma-zanger stond plotsklaps met meer dan 90% van de stemmen bovenaan. Vals spel, vonden wij, en we diskwalificeerden George. Het gevolg was dat Appie als eerste eindigde, met 25% van de stemmen.

Ik weet dat Albert Heijn kennis heeft genomen van de overwinning en daar op zijn eigen, nuchtere manier op reageerde. Maar toch: de man die op de kleintjes lette en liever de versleten boorden van zijn overhemd omdraaide dan een nieuw hemd te kopen, vond het waarschijnlijk stiekem toch wel leuk dat hij Huub van der Lubbe (2) en zijn generatiegenoot Marcus Bakker (3) had verslagen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *