Zaanse Strip

Hilarisch stukje van Mark Koghee in Dagblad Zaanstreek. Hij schreef gisteren over een gepland nieuwbouwcomplex vlakbij NS-station Zaandam. De Zaanse Strip heet het; vijf woonblokken die zijn ontwikkeld door  Smit’s Bouwbedrijf. Ze dragen de namen Westzaan, Zaandijk, Wormerveer, Krommenie en Assendelft. Wat, zoals Mark subtiel aanstipte, bepaald niet handig is wanneer je als Zaandammer, woonachtig in Zaanstad, liggend in de Zaanstreek, moet uitleggen dat je in -pak ‘m beet- Krommenie woont.

Misschien nog wel erger dan de naamgeving van deze beoogde 246 appartementen is de vormgeving. Al eerder heb ik betoogd dat het letterlijk op een steenworp afstand gelegen project Murano een nieuwbouwplan was waar de problemen ingebakken waren. Voor de Zaanse Strip geldt mijns inziens hetzelfde. Het ontbeert fantasie en kwaliteit, heeft een armoedige uitstraling -type woonkazerne- en zal leiden tot verpaupering. Zonde, jammer en dom.

Overigens, op welke school wordt toch geleerd dat je een bouwtekening moet opleuken door op de voorgrond een boom in beeld te brengen? Een kastanje dit keer, als ik me niet vergis. 

De Zaanse Strip

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *