Hero Brinkman

Wie de PVV-kandidaten zijn voor de Statenverkiezingen in Noord-Holland is nog altijd onduidelijk, afgezien van lijsttrekker Hero Brinkman. Wel bekend is dat er al twee kandidaten voortijdig zijn opgestapt. Dat begint dus lekker.
Dat de PVV wemelt van de wetsovertreders en rechts-extremisten mag in de huidige Staten de pret niet drukken. Dat Brinkman vandaag in Het Parool verkondigt zelfs bezoekers met een hoofddoek te willen weren uit het Provinciehuis is voor een aantal van zijn politieke opponenten blijkbaar ook geen punt. Diverse lijsttrekkers maakten in hetzelfde artikel namelijk bekend open te staan om met de PVV in het provinciale college plaats te nemen. PvdA-aanvoerder Tjeerd Talsma: “Met Hero Brinkman kunnen denk ik best zaken worden gedaan. We sluiten de PVV niet uit als coalitiepartner.” Ook de VVD heeft geen bezwaren. En zelfs de SP ziet wel mogelijkheden. Lijsttrekker Remine Alberts: “Wij willen met iedereen in zee, als we tot een goed onderhandelingsresultaat kunnen komen.” Die partijen krijgen mijn stem dus bij voorbaat al niet. Wat een opportunisten.

Update: Nadat Hero Brinkman zaterdag in Het Parool verklaarde PvdA-kopstuk Fatima Elatik de toegang tot het Provinciehuis te willen ontzeggen omdat ze een hoofddoek draagt, ging Talsma alsnog om. Hij wil opeens geen coalitie meer met de PVV. Soms is de doek nader dan de rok…  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *