Maxime Verhagen

Een paar jaar geleden noemde PvdA-Kamerlid Jacques Tichelaar zijn CDA-opponent Maxime Verhagen een rat. Het was bedoeld als compliment, maar wat bij mij vooral bleef hangen was het beeld van een onbetrouwbare linkmiechel. Verhagen is een man die de politiek een nog slechtere naam bezorgd dan die toch al heeft.

De huidige minister was ook de man die Wouter Bos koppelde aan de oneliner ‘Met Bos ben je de klos’. Hoe Sinterklaasgedichtig ook, de slogan bleef hangen. De PvdA verloor prompt de verkiezingen.

Steeds duidelijker wordt inmiddels dat Bos een stuk standvastiger was dan zijn tegenstanders poneerden, terwijl het CDA een door en door onbetrouwbare partij is. Verhagen slaagde er in om Ab Klink een verradersaureool te geven, alleen omdat die beginselvast was. En ten aanzien van Bos wordt steeds helderder hoezeer Verhagen (en Balkenende) onder de gordel stootten. Na de eerste leak dat een hoge Nederlandse ambtenaar in opdracht van de CDA-bewindvoerder(s) Amerikaanse gezagdragers probeerde te bewegen Bos in een nieuw Afghanistan-avontuur te storten, kon minister Rosenthal (CDA) de betreffende ambtenaar (eveneens CDA) nog vrijpleiten. Maar inmiddels is bekend dat minstens drie ambtenaren in opdracht van Verhagen c.s. de VS-afvaardiging moesten overtuigen van het onderuit halen van Wouter Bos. Die bleef gelukkig op de been.

Vreemd genoeg vragen nog maar weinig om het hoofd van Maxime Verhagen. Terwijl die toch een ongelooflijk smerig spelletje speelde. Welk Kamerlid neemt het initiatief om Verhagen de laan uit te sturen? (En laat hem Rosenthal meteen meenemen.)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *