Kapiteinskoor

Het Kapiteinskoor bestond vijftien jaar en zong daarom afgelopen weekend liedjes in het Zaantheater. Best leuk, voor de liefhebber. Ze hadden ook een nieuwe cd. Het eerste exemplaar moest aan iemand worden uitgereikt. Die iemand was cultuurwethouder Leny Vissers.

Breng Leny naar een cultureel evenement en het is pret. Bij haar bezoek aan FluXus liep ze tijdens de optredens naar buiten om een sigaretje roken. De opening van een schilderijenexpositie was goed voor de vakkundige conclusie dat het werk zulke mooie kleuren had. En in het Zaantheater recenseerde Leny: “Dit koor is naast Margriet Eshuijs het bekendste visitekaartje van de Zaanstreek op cultureel gebied.”

Inderdaad, het Zaantheater, De Fabriek en het Kunstcentrum stellen op dit gebied niets voor in vergelijking met het Kapiteinskoor. Of zou Leny met cultuur de Zaanse kunst in smallere zin bedoelen? Tja, ook dan is de in binnen- en buitenland optredende band The Ex een kleintje naast het Kapiteinskoor. De Kift, nog zo’n onbetekenend groepje vergeleken met de kapiteinen. Wolter Kroes, Harry Slinger; leuk geprobeerd, maar totaal onbekend buiten de grenzen van Zaanstad.

Wat mogen we ons toch gelukkig prijzen met zo’n terzake kundige  cultuurwethouder.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *