Belly Wien

In oktober 2009 was er consternatie op de Burcht in Zaandam. Een extreem-rechtse actiegroep demonstreerde daar tegen het gebruik van dieren in circus Belly Wien, toen er plotseling enkele tientallen uiterst linkse tegendemonstranten opdoken die klappen uitdeelden. Ook de tweede groep was tegen dierenmisbruik, maar nog net iets meer tegen extreem-rechts.
Afgelopen week was Belly Wien, het naar eigen zeggen ‘dierenrijkste circus’, weer even in het nieuws. Drie┬átijgers ontsnapten uit hun kooi, twee jonkies en hun moeder. De laatste beet een kameel dood en verwondde nog een stuk of wat andere dieren. Een woordvoerder van Belly Wien wist al bijna zeker wie de schuldige was: een dierenrechtenactivist. Bewijs had hij niet, maar het moest toch maar even worden gezegd. Het is niet voor het eerst dat er bij Belly Wien dieren ontsnapten uit hun te kleine kooien. Alleen de giraffen slaagden er minstens drie keer in.
Het aantal circussen met dieren neemt gelukkig snel af. In sommige landen zijn ze zelfs al verboden. Zover heeft Zaanstad nooit durven gaan, alle pogingen van enkele politieke partijen ten spijt. Jammer, want zo’n verbod scheelt een hoop dierenleed. En het voorkomt misschien ook een incidentele knokpartij.

0 gedachten over “Belly Wien”

  1. Die incidentele knokpartij had ook voorkomen kunnen worden als men gezamenlijk tegen het dierenleed had gedemonstreerd. Of is het zo dat uiterst rechts sowieso geen gelijk heeft, zelfs niet als zij wel gelijk hebben? Overigens opvallend veel spelfouten Erik. Weet je zeker dat jij het hebt geschreven, of was het een extreem rechtse infiltrant?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *