Stadsdichter (2)

Op 10 januari maakte ik bekend wie de nieuwe stadsdichter van Zaanstad is. Niet dat u daarvan iets heeft gemerkt, want ik deed het op z’n Nico Scheepmakers. Die presteerde het ooit om in een krantencolumn een geheim te verklappen door simpelweg de eerste letter van elke zin zo te plaatsen dat uit de optelsom een nieuwe zin voortkwam. En zo ‘openbaarde’ ik 2,5 week geleden op deze plek dat Bas Husslage de opvolger is geworden van Hans Kuyper, die vier jaar lang de honneurs heeft waargenomen als Bannehof-poëet. Gisteravond onthulde het college van B&W de naam van de nieuwe stadsdichter, dus nu is het ook officieel rond. 

Bas is een aanwinst voor Zaanstad. Als -in willekeurige volgorde- creatief ondernemer, als ideeënmachine en als mens. Nu ook nog even wat gediggies maken en dan wordt het helemaal mooi. Bas: veel succes de komende twee jaar!

 Bas

0 gedachten over “Stadsdichter (2)”

  1. Hoi Bas,

   Graag gedaan. Veel succes in je nieuwe functie. En dat idee van de gedichten op de muren van de stad; hartstikke goed. Zie ook Gent, waar ze dat al vele jaren succesvol doen.

   Groet,

   Erik

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *