Jolande Sap

De wittebroodsweken van Jolande Sap duurden maar kort. Haar beslissing om de politiemissie in Kunduz te steunen kan niet rekenen op steun van de achterban. Althans, van de overgrote meerderheid van de GroenLinksers. Ook niet van de meerderheid in de rest van Nederland trouwens. En het valt inderdaad nauwelijks uit te leggen waarom Nederland dienders gaat opleiden in een door en door corrupt land, waar de politie bovendien een paramilitair karakter heeft.

Sap is opgezadeld met een oude GroenLinks-/D66-motie, waarin de nu gestalte krijgende politietraining werd bepleit. Het was een poging om in de regering te komen. Die poging mislukte, maar Sap wil een eenmaal gegeven belofte niet breken. Dat pleit voor haar. Punt is alleen dat die motie niet in lijn is met het GroenLinkse gedachtengoed. En dus kan Sap tijdens een volgend congres een motie van wantrouwen tegemoet zien. En voor die tijd al afscheid nemen van wat flink wat partijgenoten.

Gelukkig hield de enige oud-PSP’er in de Tweede Kamer wel haar rug recht. Ze stemde tegen de politiemissie. Er van uitgaand dat Ineke van Gent ook een volgende periode Kamerlid wil zijn, krijgt zij bij de volgende landelijke verkiezingen (opnieuw) mijn stem. 

  Jolande Sap

0 gedachten over “Jolande Sap”

  1. een stukje uit mijn hart gegrepen, ik heb er ook maar een mail tegen aan gegooid aan de 2de kamer fractie van Groen Links, ik kreeg een antwoord terug wat minstens 2 kantjes besloeg maar die mij toch niet kan verleiden om met de Prov. Staten op Groen Links te stemmen. Het wordt een protest stem tegen Groen Links, helaas, sorry Ineke!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *