Fietsenstalling

Gisteren en vandaag uitgebreid per trein Nederland doorgereisd. Op veel plekken, viel me op, zijn pal naast het NS-station fietsenrekken geplaatst. Zelf een stationnetje als Baarn heeft vlak naast de perrons ruimte voor honderden rijwielen. Maar in Zaandam is het nog steeds, en steeds weer, knudde.

Sinds vorige week zijn er aan de zuidkant, op zo’n 250 meter lopen naar het dichtstbijzijnde perron, nog maar enkele tientallen fietsrekken over. Plus een met blauwe verf afgezet vakje voor de brommers en ‘bijzondere’ fietsen. Wie er buiten parkeert, loopt het risico dat zijn/haar fietsslot wordt doorgezaagd, waarna het weggevoerde ros tegen betaling van €20,- elders kan worden opgehaald.

In de omgeving van Albert Heijn, even verderop, zijn de weinige rekken over het algemeen eveneens mudjevol. Erbuiten stallen betekent een boete. Tegenover het station, aan de verkeerde kant van de Provincialeweg, is een nieuwe stalling. Maar: te ver weg van de treinen, te gevaarlijke lokatie.

Gek toch dat mensen liever de auto dan de trein nemen.    

 

0 gedachten over “Fietsenstalling”

  1. Ben het helemaal eens met je opmerking dat het fietsenbeleid van de gemeente Zaanstad werkelijk onder de maat is. Nergens wordt er gecommuniceerd waar de nieuwe rekken zijn geplaatst, maar een briefje of bord met de mededeling dat je fiets ergens niet neer mag zetten plaatsen ze des te eenvoudiger.

    De rekken direct naast het station waren een goede plek, waar niemand er last van had. Nu staan daar nog dagelijks vele tientallen fietsen netjes op een middenstrook. Blijkbaar is de behoefte groot de fiets daar te stallen. In plaats daarvan bedenkt de gemeente een totaal onlogische en onhandige plaats voor de rekken.

    Kortom slechte uitvoering (geen afdoende communicatie) van een beleid dat niet kijkt naar de behoeften van de fietser.

    1. De Fietsersbond trekt gelukkig fel van leer tegen deze vorm van fietsbeheer. Hopelijk hebben de protesten snel resultaat.
      Dank voor je reactie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *