OV-bezuinigingen

Voor degenen die nog de illusie hadden dat dit kabinet alleen wil bezuinigen op een ‘linkse hobby’ als cultuur: vergeet het maar. De komende jaren gaat het mes in tal van sectoren.

Neem bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Het milieu is bepaald geen hot item voor deze regering en dus wordt er stevig beknibbeld op bus, trein en tram. Alleen al Den Haag, Rotterdam en Amsterdam dienen jaarlijks 120 miljoen euro te besparen op het openbaar vervoer.  Van die drie moet de hoofdstad vanaf 2013 70 miljoen inleveren. Tel uit je winst.

Van de zestien tramlijnen verdwijnen er zes. Bijna de helft van de 44 Amsterdamse buslijnen gaat eraan. Metroverbindingen worden ingekort en tijdens de weekends en avonden deels uit de roulatie gehaald. De wethouder die dit mag uitvoeren, Eric Wiebes, is van de VVD. Hij schreeuwt nu moord en brand over deze kaalslag. Terwijl het toch zijn eigen partij is die vanuit het Haagse de botte bijl hanteert.

Ga er overigens niet van uit dat de Zaanstreek de dans ontspringt. Al was het maar omdat veel van onze OV-verbindingen via Amsterdam lopen. Ook de Zaankanters zullen dus andere manieren moeten zien te vinden om de ommelanden te bereiken. 

Succes met het oppoetsen van uw oude fiets. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *