Stadhuis

Eens in de paar maanden maakt B&W van Zaanstad bekend dat de oplevering van het nieuwe gemeentehuis is uitgesteld. De reden is keer op keer hetzelfde: ontwikkelaar NS Poort heeft een wanprestatie geleverd. Niet dat het college het zo formuleert, maar het komt er wel op neer. Telkenmale blijkt het op te leveren gebouw gebreken te herbergen en zijn er zaken niet af die al lang gereed haddden moeten zijn. Inmiddels durft niemand meer te voorspellen wanneer het stadhuis wel kan worden opgeleverd. En dat terwijl het al jaren geleden klaar en ingericht had moeten zijn.

 Afgelopen zaterdag waaide het een beetje. Windkracht 6 à 7. Prompt gleed er een flink aantal betonnen dakpannen van het gemeentehuis in aanbouw. Op de Provincialeweg, die  meteen het hele weekend op slot ging voor autoverkeer. Ook het busstation werd verboden gebied. Dat kan nog wat worden als de windkracht toeneemt tot 8 à 9 Beaufort (‘stormachtig tot storm’) of erger. Ik vermoed dat dan niet alleen de Provincialeweg en het busstation, maar ook het NS-station ontruimd kan worden.

 Een nieuw dak dan maar? Van een paar maanden extra uitstel om aanvullende reparatiewerkzaamheden te verrichten kijkt zo langzamerhand niemand meer op.  

0 gedachten over “Stadhuis”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *