Plastic

Het is nog een pittig eindje fietsen met zo’n zak vol lege flessen. In de hele Havenbuurt staat namelijk geen bak om het te recyclen plastic in weg te gooien en dus moet er een paar kilometer getrapt worden tot het dichtstbijzijnde wegwerppunt. Erg stimulerend is dat niet.

Nog minder stimulerend is het krantenbericht dat slechts de helft van het plastic afval dat huishoudens voortbrengen, wordt hergebruikt. Eerder rapporteerde de directeur van Nedvang, dat de inzameling van plastic regelt, dat 80% wordt gerecycled. Diezelfde stichting rapporteerde wat later aan Brussel dat 71% van het huishoudelijk plastic afval werd hergebruikt. En nu blijkt dus uit onderzoek dat het maar zo’n 50% is. 

Van elke twee door mij gebruikte shampooflessen wordt er dus slechts eentje opnieuw ingezet, als onderdeel  van een kunststof tuinmeubel of zo. Teleurstellend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *