Hogendijk

Het gebied achter de Hogendijk in Zaandam verpaupert.

Hoeveel jaar geleden is het alweer dat bouwbedrijf Somass aankondigde een aantal historiserende woningen te gaan neerzetten rond het Krimp? Voorlopig ligt daar vooral veel braak en groeit er op diverse plekken onkruid.  Het oerlelijke PTT-pand, vlakbij het Czaar Peterhuisje, domineert nog altijd het aanzicht van de wijk. Terwijl toch gepoogd zou worden om het te slopen of eventueel te verbergen achter nieuwbouw. Het beeldbepalende monumentale Huis der kardinalen, te vinden op de Hogendijk 62-64, staat al 37 maanden in de verkoop. Voor €650.000,-. Tel uit je winst. Onlangs zijn vlakbij dat huis een aantal bedoekte hekken geplaatst, met daarop kopieën van Zaanse Monet-schilderijen. Leuk initiatief, maar wel een vlaggetje op een modderschuit. De eerste hekwerken lag de afgelopen weken trouwens al tegen de vlakte. Waar blijft de oud-Hollandsche sloot die naast het Krimp zou worden gegraven? Zijn de gemeentelijke inspanningen van de afgelopen jaren (nieuw wegdek, semi-oude straatlantaarns) voor niets geweest? 

Kortom, wordt het geen tijd om dit gebied weer eens op de raadsagenda te zetten?

  Huis der kardinalen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *