Kafka ontleedt

De aanhef van het artikel op de Kafka-website spreekt boekdelen: ‘Mussolini-fan, SS-bewonderaar en Tweede Kamerlid Centrumdemocraten steunen Wilders’. De onderzoeksgroep vond uit dat meerdere prominente rechts-extremisten en nazi’s ondersteuningsverklaringen hebben ondertekend die de deelname van de PVV aan de Provinciale-Statenverkiezingen mogelijk maken. Alsof de partij al niet genoeg racisten en andere criminelen binnen de eigen gelederen heeft.

Alleen al in Noord-Holland tekenden meerdere rechts-extremisten de PVV-ondersteuningsverklaring. Een van hen, Wim Elsthout, was in de jaren ’90 zelfs nog even Kamerlid voor de CD. Hoe kan het dat de PVV zo iemand over het hoofd zag? Maar ook een man als Ruud Enthoven, ooit CD-raadslid in Amsterdam en veroordeeld wegens illegale wapenhandel, is toch moeilijk te missen. Elsthout heeft trouwens eveneens een veroordeling op zijn naam staan, wegens racisme. 

De Kafka-lijst met ‘foute’ PVV-supporters is lang. Opvallend is dat de meeste van de steunverleners uit Noord-Holland komen. Lijsttrekker Hero Brinkman heeft in een eerste reactie laten weten ’te balen’ van deze supporters. Hij zegt niks te willen weten van extreem-rechts. Kan zijn. Maar hoe komt het dan toch dat zoveel rechts-extremisten gek zijn op de PVV/Wilders/Brinkman?

Voor de twijfelaars onder u een PVV-reclamespotje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *