Rob Stolk als provovader

De provobeweging is ooit in Zaandam ontstaan, heb ik wel eens op mijn blog geschreven. De reden: oprichter Rob Stolk kwam uit Zaandam en hij begon met enkele mede-actievoerders in Zaandam het blad Barst, de voorloper van de provobladen die vanaf 1965 zouden verschijnen. Over Rob Stolk (1946-2001) is nu een tentoonstelling samengesteld, genaamd Two or three things I know about Provo. Hij ging gisteren van start in de Amsterdamse galerie W139, te vinden in de Warmoesstraat. Bijzonder is dat de expositie mede is gemaakt door Robs dochter Marieke.

Is het overigens niet zo dat Rob Stolk een plekje krijgt in de namengalerij van het nieuwe gemeentehuis? En wordt het niet eens tijd voor een expositie over deze baanbreker ergens in Zaandam?

Rob Stolk in 1965 (Nationaal Archief)

0 gedachten over “Rob Stolk als provovader”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *