’t Is stil

Ik kan me vergissen, maar ik heb de indruk dat dit college een stuk afwachtender is dan het vorige, dat ambitieuze wethouders als Hans Luiten en Piet Keijzer herbergde. Ik vind het maar stil rond de ingebruikname van het stadhuis, de inrichting van het Hembrugterrein, de creative city die Zaanstad moest worden, de voor 2010 beloofde Zaanse Heldenpenning, het stadsstrand dat de raadsmeerderheid wilde, de verhuizing van het Gemeentearchief en de Bieb naar Inverdan, de sportschool die achter het NS-station gebouwd zou worden, de grondverkoop op Hoogtij, de bouw van de gevangenis op Hoogtij en de ontwikkeling van de Hemmes (vul de opsomming zelf aan en kleur de plaatjes).

Daarom een liedje, vrij naar Ramses Shaffy:

’t Is stil rondom de Zaan
Het college is gaan slapen
De brommers en de fietsen
Zijn parkeerplaatsloze dingen
De stad behoort nu nog
Aan een paar enkelingen
Zoals ik
Die balen van opgebroken straten
En zomaar hardop
In zichzelf beginnen te praten
Om zomaar hardop aan te kunnen dringen
Want de auto’s en de fietsen
Zijn om te leiden dingen
Als het college is  gaan slapen
’t Is stil rondom de Dam
En godzijdank niemand
Die ik tegenkwam.

’t Is stil rondom de Dam
Het college is gaan slapen
Ik steek een sigaret op
In De Koperen Bel
(Die negeert elk rookverbod)
En denk over later
Ik kijk naar de wolken
Die overdrijven
Ik ben dan zo bang
Dat de lelijkheid zal blijven
Dat ik altijd zo zal lopen
langs onmogelijke buurten
Dat ik eraan zal wennen
Dat dit zal blijven duren
Als ’t college zo blijft slapen
’t Is stil rondom de Zaan
Ik wou
Dat ik een wethouder tegenkwam…

0 gedachten over “’t Is stil”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *