Wilderstulp

Rita Verdonk had al haar eigen exemplaar en vanaf morgen mag ook Geert Wilders zich er op beroepen. Een eigen tulp. De Geert Wilderstulp. Een slechtere bloem om naar zich te laten vernoemen had Wilders niet kunnen kiezen. De tulp is de islamist onder de bloeiers. De jihad-strijder van het plantenrijk. 

Het begint er al mee dat de naam tulp afkomst is van het Perzische ’tulipan’, wat staat voor tulband. De Ottomaanse sultans droegen een tulp op hun tulband. De tulpen werden in de Westerse wereld geintroduceerd door de Weense ambassadeur voor Turkije, halverwege de zestiende eeuw.

In de islamistische samenleving is de tulp een veelgebruikt symbool. Menige moskee wordt gesierd door een of meer tulpen. In Zaandam heb je zalencentrum De Tulp, voor al uw Turkse bruiloften en partijen. De door allochtonen opgezette  stichting De Witte Tulp is gehuisvest aan de Weer in Zaandam. En welke komaf de eigenaar van taxi De Zwarte Tulp is, eveneens in Zaandam, laat zich raden.   

Wilders had zijn naam moeten verbinden aan een sneeuwklokje, de sufferd.

0 gedachten over “Wilderstulp”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *