Gerard Wijma

Een tikje merkwaardig voelt het wel, een makelaar die oproept tot kraken. De dader: Gerard Wijma. De reden: hij ergert zich aan de langdurige leegstand op het Zaandamse Hembrugterrein. Terecht natuurlijk, wat het Rijk doet er geen mallemoer aan om dat prachtige terrein te (laten) herontwikkelen. Wijma heeft nu via LinkedIn opgeroepen het Hembrugterrein virtueel te kraken. Je kunt een bepaald gebouw uitkiezen en daar een bestemming voor verzinnen. Kleine adder onder het gras: er moet een financieringsplan bij zitten. Is dat allemaal gebeurd, dan wil onze Zaanse makelaar zich wel gaan inzetten om het pand als zodanig te ontwikkelen.

Je moet overigens wel op LinkedIn zitten, wil je kunnen meedoen aan de virtuele kraakactie. En dan maar wachten op de virtuele Mobiele Eenheid.

Overigens, de woningen die Wijma in beheer heeft mogen na een jaar leegstand ook gekraakt worden. En dat hoeft niet virtueel te zijn.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *