Bajesbotenbieding

De Goudse afdeling van Trots op Nederland doet een Geertje. De partij wil jonge Goudse criminelen ’s nachts opbergen op ’tuigboten’. Is weer eens wat anders dan een ’tuigdorp’. “Zo hou je ze van de straat en kunnen ze overdag toch naar school”, vertelde ToN-fractievoorzitter Bas Driesen afgelopen week tegen De Telegraaf. “Een paar mariniers aan boord zouden hen dan meteen ritme en respect kunnen bijbrengen.”

Driesen had ook al ’twee afgedankte bajesboten op het oog’, aldus de krant van wakker Nederland. “De boten hebben dienst gedaan in Rotterdam en Zaandam, maar liggen nu ‘in ruste’ in de haven van Dordrecht.” Waarna een woordvoerder van de Rijksgebouwendienst ook nog eens oreert: “Het was overigens een prima plek voor criminelen. Onderzoek heeft uitgewezen dat je nergens veiliger kunt  vastzitten.”

Law and order in combinatie met onnozel- en kwaadaardigheid. De Zaandamse bajesboten liggen (helaas) nog steeds waar ze de afgelopen jaren ook lagen, in de Zaandamse Isaac Baarthaven. En dus niet in Dordrecht. Verder zitten er geen ‘criminelen’ aan boord, maar mensen zonder geldige verblijfspapieren.

Nou ja, als het gaat om de bajesboten en de daar gevangen gezette buitenlanders telt een leugentje meer of minder niet. We hebben er  al zoveel gehad, dus dit kan er ook wel bij.

Tuigboot

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *