Heldenpenning (2)

Wat een machtig man moet wethouder  Dennis Straat zijn.

In 2008 nam de gemeenteraad van Zaanstad unaniem een motie aan die de instelling van een Zaanse Heldenpenning beoogde. Voor die motie stemden ook Barbara Visser (VVD), Jeroen Olthof (PvdA) en Leny Vissers (ZOG). Toen alle drie raadslid, nu alle drie wethouder. Aan hen kan het dus niet hebben gelegen dat het college deze week bekendmaakte toch maar geen Zaanse Heldenpenning in te stellen. Anders zouden ze in 2008 nooit voor gestemd hebben.

In 2009 maakte B&W bekend dat de Heldenpenning in 2010 ingevoerd zou worden. Burgemeester Geke Faber (PvdA), Robert Linnekamp (GroenLinks) en Corrie Noom (PvdA) zaten toen in het college dat deze heuglijke mededeling de wereld inslingerde. En daar zitten ze nu nog steeds. Ook aan hen kan het dus niet liggen dat er volgens het collegebesluit van bijna twee weken geleden geen Heldenpenning komt, omdat die geen toegevoegde waarde zou hebben. In 2009 vonden ze die waarde immers nog wel aanwezig.

Dan blijft er één verdachte over. Die in 2008 geen raadslid was. En in 2009 geen wethouder. De uit Amsterdam geïmporteerde VVD’er Dennis Straat.

Wat een machtig man, dat hij in zijn eentje de strijd durfde aan te gaan met zes collega-collegegenoten die de penning wel graag wilden. Een strijd die hij nog won ook.

Mijn complimenten. Mede namens de kinderen die de penning nu niet ontvangen.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *