Scooters

Scooters stinken. Ze stoten kankerverwekkend fijnstof uit. Ze maken lawaai. Vervuilen het milieu. Rijden meestal te hard. En doen dat ook nog eens op het fietspad. Ze zijn een gevaar op de weg. En bevorderen obesitas bij -met name- jonge mensen. 

U begrijpt, ik ben een liefhebber. Van een scooterverbod. Waarbij ik een uitzondering wil maken voor degenen die zich zonder scooters (of brommers) niet of nauwelijks kunnen verplaatsen, zoals sommige mensen met een handicap.

Amsterdammers, alsmede de bezoekers van die stad,  kunnen een petitie ondertekenen tegen scooteroverlast. Het is een begin. Inmiddels hebben zesduizend mensen er hun naam aan verbonden en is de petitie gisteren aangeboden aan verkeerswethouder Eric Wiebes.

Kan de Fietsersbond ook in Zaanstad zo’n initiatief nemen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *