Zaandijker kerk

Mooi dat er weer wat voortgang lijkt te zijn bij het herontwikkelen van de Zaandijker kerk. Althans, dat maak ik op uit het  Dagblad Zaanstreek-verslag over een gisteren gehouden wijkoverleg. Maar wat me vooral door het hoofd blijft malen is één zin in dat verhaal van Peter Roggeveen: “Inmiddels zijn er gesprekken gevoerd met Witkamp en direct betrokkenen in de omgeving, waaronder de firma Pielkenrood, woningcorporatie Parteon (eigenaar van de bloedbank) en een particuliere eigenaar van enkele panden aan de Lagedijk.”

Waarom is Parteon eigenaar van een bloedbank? Wat doen die woningverhuurders met dat bloed? Of die bank? Wat is de relatie met de Zaandijker kerk? Is het symboliek voor de wijn die ooit in de kerk werd geschonken, als symbool van Jezus’ bloed? Of komt er een bloedbank in de kerk, opdat Parteon dat lichaamssap kan verkopen als bijverdienste – de slecht lopende huizenmarkt kan leiden tot rare besluiten? Of is de spellingcontrole op de loop gegaan met een ander woord (koelkast/bloembak/kerkbank/roomblank)?

De oplossing van dit raadsel mag naar havenstraat75@hotmail.com. Onder de goede inzendingen verloot ik een vrijkaartje voor de eerstkomende zondagsmis in een kerk naar keuze.

 

Zaandijker kerk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *